Damm.nu

Katalog över webbsidor

Här samlas webbsidor inom träningsutrustning, hemmagym, löpband etc. Vi hoppas att du ska finna intressanta hemsidor inom träningsområdet här.

BilligStudsmatta.se – Allt om att köpa en studsmatta till sommaren. Här testar man studsmattor.
Crosstrainertest.se – Hitta den bästa crosstrainern på marknaden med hjälp av Crosstrainertest.se
KöpaLöpband.com – Få hjälp med att hitta ett bra löpband här.
Roddmaskin.org – bra sida om roddmaskiner. Vad man ska tänka på innan man köper en roddmaskin. Vilka muskler tränas, vilka modeller finns. Lär dig mer om roddmaskiner.

Så väljer du rätt träningsutrustning för just dig

Att skaffa träningsutrustning och ha där hemma blir allt vanligare, eftersom tidsbrist blir allt vanligare, för allt fler, i Sverige idag. Men att veta vilken träningsutrustning man bör köpa är inte alltid så lätt, så här kommer några tips gällande just att välja träningsutrustning till hemmet, som vi hoppas ska göra detta enklare:

Satsa på kvalitet från början

Detta kan tyckas självklart, men idag översvämmas tyvärr marknaden för träningsutrustning av lågprismärken och i viss mån säljs träningsutrustning även hos lågpriskedjorna och så vidare. Men tyvärr håller den billigare sortens träningsutrustning inte alls lika länge som den mer högkvalitativa, vilket då gör att man behöver byta ut utrustningen ganska snart. Så istället för att försöka skapa ett så komplett ”hemmagym” som möjligt på en gång, satsa på så hög kvalitet som möjligt från början, även om det innebär att du kanske har färre träningsredskap till en början, för då slipper du köpa nytt om ett tag igen.

Skaffa träningsredskap som tränar just det du vill träna

Det finns träningsutrustning för alla möjliga önskemål och behov idag, men för att träningen ska kännas motiverande samt som att den ger dig så mycket som möjligt, bör du anpassa ditt val av träningsutrustning till vad just dina behov och önskemål är, inte vad andra rekommenderar.

Skaffa gärna redskap som fyller flera funktioner

Med detta menar vi alltså träningsutrustning som kanske kan träna flera muskelgrupper på en och samma gång, som kan ändras, så att man kan utföra flera sorters övningar med dem, och så vidare. Multiredskap blir allt vanligare inom träningsutrustning, eftersom många inte bara lider av brist på tid, och därför vill träna där hemma, utan även av brist på plats, och därför inte har hur mycket plats över som helst där hemma. Så bekanta dig med några av dessa multiredskap för att se om de kan passa dig!

Skaffa träningsutrustning som du kan hitta träningsprogram för

Detta är speciellt viktigt för alla nybörjare, eftersom ett träningsprogram hjälper dig se till så att du tränar på rätt sätt, tillräckligt ofta, och så vidare. Det finns träningsprogram för väldigt många olika redskap t.ex. på nätet, men inte för alla, så att leta specifikt efter träningsutrustning som du kan hitta träningsprogram till brukar vara en utmärkt ide.

Skaffa träningsutrustning som alla kan ha nytta av om ni är flera i familjen

Vissa redskap lämpar sig t.ex. bara för den riktigt vältränade, inte för barn och så vidare, så att tänka på vem som egentligen ska använda utrustningen redan när man skaffar den kan vara smart.