Damm.nu

Katalog över webbsidor

Här hittar du bra sidor inom tandblekning:

Tandblekninghemma.nu – allt om att bleka sina tänder hemma i lugn och ro.

Hemsida som listar svenska butiker som erbjuder sk. tandblekningskit, där man själv kan bleka sina tänder.

Tandblekning hemma på egen hand – Är det verkligen säkert?
Att bleka tänderna för att få ett supervitt och superfint leende har varit vanligt i Sverige redan länge. Men på senare år har det även blivit allt vanligare att man utför sin tandblekning på egen hand, där hemma. Är detta verkligen en bra ide eller finns det risker med detta? Detta ska vi försöka svara på i denna artikel.
För det första kan det vara bra för alla som undrar över detta att veta att de produkter som används för tandblekning hemma har stora likheter med de som används hos tandläkaren. Det är i regel bland annat samma aktiva ingredienser som bleker dina tänder, men i hemmaprodukterna hittar man i regel dessa medel i en mer utspädd variant, av säkerhetsskäl. 

Som du säkert förstår innebär detta alltså att man tänkt väldigt mycket på säkerheten när man utvecklat dessa hemmaprodukter. De brukar vara testade ett antal gånger, för att fullständig säkerhet ska kunna garanteras, så man bör inte oroa sig särskilt mycket över just säkerheten om man väljer att använda hemmaprodukter för tandblekning, annat än om man har mycket skadade tänder. Då kan nämligen komplikationer uppstå, men detta skulle ske även om man utförde sin tandblekning hos tandläkaren. Den enda skillnaden är ju att en tandläkare aldrig utför en tandblekning utan att undersöka tänderna först, så av denna anledning bör man alltid se till så att man låter någon undersöka tänderna innan man bleker dem hemma i så fall.

Vidare innebär det faktum att de produkter som man kan köpa för tandblekning hemma är mer utspädda att det tar längre tid att få lika vita tänder, om man jämför med att gå till en tandläkare. Hos tandläkaren kan man ju få kritvita tänder efter endast en behandling, men detta är alltså inte möjligt om man utför sin tandblekning hemma på egen hand. Istället får man räkna med ett antal behandlingar för att uppnå samma resultat.

Tandblekning för vitare tänder

Å andra sidan brukar man kunna spara en hel del pengar genom att genomföra sin tandblekning på egen hand, och hemmaprodukterna är även designade så att de är lätta och bekväma att använda. De flesta har därför inga problem med att klura ut hur de ska göra, och man kan i regel även göra annat under tiden man bleker tänderna där hemma, så inte ens det faktum att detta är mer tidskrävande än tandblekning hos t.ex. tandläkare, brukar vara ett så stort bekymmer.

För att du ska uppnå ett så bra resultat som möjligt med din tandblekning hemma är det dock viktigt att du väljer rätt tandblekningsprodukter, så läs gärna recensioner, tester och liknande, för flera produkter för tandblekning innan du väljer vilken produkt du vill använda för detta.