Damm.nu

Katalog över webbsidor

Så kan du ta reda på hur stort lån du kan få när du vill låna pengar

Om du står i stånd att ta ett lån, är en av de saker man ofta undrar över ofta hur mycket man egentligen kan låna. Den som har en något sämre ekonomi, på grund av låg inkomst, många tidigare lån eller liknande, kan nämligen inte bli beviljad hur stora lån som helst, medan detta är ett mindre bekymmer för den med väldigt stark ekonomi.

Men det finns faktiskt några sätt att ta reda på hur mycket du egentligen kan få låna när du vill låna pengar. Här följer våra bästa tips gällande detta:

Kontakta din bank eller den långivare du tänkt låna av

Detta förutsätter dock att denna bank eller lånegivare har någon form av rådgivning tillgänglig. Genom att boka ett samtal med en kunnig rådgivare på det låneinstitut som du tänkt låna av, får du dock möjligheten att berätta lite om dina förutsättningar, vad du ska ha lånet till och så vidare, för att sedan få ett preliminärt besked gällande vilken typ av lån och lånesumma som skulle kunna vara aktuellt för dig. Tänk dock på att dessa preliminära besked inte är bindande, så har du undanhållit någon information vid detta samtal, eller glömt att berätta något som kan vara viktigt i sammanhanget, kan det ändå vara så att den lånesumma du blir erbjuden, om du blir erbjuden något lån alls, inte är den som du fick besked om.

Använd lånekalkylatorer

Detta är framför allt vanligt när man ska ta bolån, men det finns även kalkylatorer för vissa andra typer av lån, även om de är mer ovanliga. I kalkylatorerna fyller du i uppgifter om dig själv, om låneobjektet, om det t.ex. är ett bolån du vill ta, och så vidare, och sedan berättar kalkylatorn vad som kan vara aktuellt i just ditt fall. Inte heller lånekalkylatorer kan man lita på helt och hållet, då avvikelser från vad som anges kan förekomma, men de bör kunna ge dig en viss vägledning åtminstone.

Gå in på långivarnas hemsidor och läs deras krav

Många låneföretag och lånegivare beskriver nämligen vilka krav de har på sina låntagare på sina hemsidor, t.ex. hur mycket man ska tjäna för att få lov att låna av dem, och så vidare. Så att gå in på dessa långivares hemsidor kan också ge dig en hel del användbar information om vad du egentligen kan låna och inte.